Vierhouten, het culinaire dorp op de Veluwe

Vierhouten, hét culinaire dorp

Vierhouten is het culinaire dorp van de Veluwe. Deze naam heeft het dorp te danken aan de gastvrije hotels en restaurants en de jaarlijkse Wilddagen: een culinair evenement waarbij het wildseizoen wordt geopend en dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

De naam Vierhouten verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen  -de vier houten- die rondom het dorp liggen: het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Aan de waarheid wordt getwijfeld, maar toch is deze verklaring de meest gebruikte. In de bossen van Vierhouten vindt u knoestige bomen, maar ook stuifzand, zandpaden, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, moeflons, dassen en Haviken kunnen zo uw pad kruisen.

Vierhouten is hoe dan ook een prachtig dorp op de Veluwe, waar het voor jong en oud heerlijk vertoeven is. Elke dag is het genieten. Genieten van de natuur, de heerlijke restaurants en hotels met ieder zijn eigen specialiteit, de rust en ruimte. Maar ook van de gezelligheid, want met de vele campings, attracties en activiteiten in de omgeving is Vierhouten levendig en vitaal. U bent  van harte welkom!